You are not logged in.

kantarevac

Licnost 2011. !!!

• "kantarevac" is male

Occupation: penzioner

• Send private message

21

Friday, January 27th 2012, 6:17pm

vjetre nije me ni sekunde briga kolika mu je penzija, možda sam se pogrešno odrazio, ne mislim omaložavat nikoga pa ni cigane, al je moj daidja pravi cigo(ovo samo kao opisna imenica) jer mu nije potreba da skuplja ambalažu

ovo vezano za temu
tu sam da pomognem koliko mogu, mada ko i do sada to je samo otići u prodavnicu i isporučiti na odredjene adrese, da nemam kombi možde se nebi ni plekao

:cursing: taman kad se odjavih čuh na TV-u
Grad Mostar još nije usvojio budjet ni za prošlu godinu a kamoli za ovu za koju je predvidjeno znatno manje novca nego za prošlu godinu
(za prošlu bilo predvidjeno 62 miliona km a poslije rebalansa spao na 50 i malo više)
za ovu predvidjaju 42 milona km ako se na vrijeme usvoji i bez rebalansa
e sad vijest za koju nemam komentara
za prošlu godinu iz budjeta Grada Mostara odvojeno za narodne-pučke kuhinje 8000 km

tako Zelenooka nemoj se puno nadat od ovih gradskih lopova na čelu sa Ljubom
Vaaahiideeee

Zelenooka

Professional

• "Zelenooka" is female
  • "Zelenooka" started this thread

Occupation: Brojke i slova

• Send private message

22

Monday, January 30th 2012, 10:00am

vjetre nije me ni sekunde briga kolika mu je penzija, možda sam se pogrešno odrazio, ne mislim omaložavat nikoga pa ni cigane, al je moj daidja pravi cigo(ovo samo kao opisna imenica) jer mu nije potreba da skuplja ambalažu

ovo vezano za temu
tu sam da pomognem koliko mogu, mada ko i do sada to je samo otići u prodavnicu i isporučiti na odredjene adrese, da nemam kombi možde se nebi ni plekao

:cursing: taman kad se odjavih čuh na TV-u
Grad Mostar još nije usvojio budjet ni za prošlu godinu a kamoli za ovu za koju je predvidjeno znatno manje novca nego za prošlu godinu
(za prošlu bilo predvidjeno 62 miliona km a poslije rebalansa spao na 50 i malo više)
za ovu predvidjaju 42 milona km ako se na vrijeme usvoji i bez rebalansa
e sad vijest za koju nemam komentara
za prošlu godinu iz budjeta Grada Mostara odvojeno za narodne-pučke kuhinje 8000 km

tako Zelenooka nemoj se puno nadat od ovih gradskih lopova na čelu sa Ljubom

Ma to mi nije bila ni namjera. Na njega/njih ne racunam ni sekunde. A to sto je planirano u potvrdjuje one moje najgore sumnje.

Tebi hvala sto si se ponudio i ne sumnjam da ce kombi biti potreban. :S
Ima istina u koje nije dobro vjerovati.

Aida

Professional

• Send private message

23

Tuesday, February 14th 2012, 7:34am

Zeleneoke, svakako vrlo vrijedna inicijativa :connie_49:
Sretni smo pa imamo kantarevca i ostalu raju na licu mjesta pa nam iskreno, direktno kazu sta i kako se desava, s cime se suocavaju. Razocaravajucih primjera naravno da ce biti, takve stvari se svuda desavaju, to je jednostavno nesto kao ljudska priroda, i u tome, srecom, ili/i nazalost, nismo nista posebno. Ako ima jedna osoba kojoj je javna kuhinja potrebna, a sigurno ima, kao i svuda, ne znam sto ne bismo pokusali najbolje sto mozemo?

Sad, cini mi se, ovaj snijeg nam dodaje novu zagonetku. Sta sad?! Sta ce biti najprece, najpotrebnije kad se snijeg krene i mogne se pristupiti svima i svemu? Kakve stete, kako ce se popravljati, sta ce biti? Mozda da vidimo sta je ovo Majka Priroda sad zakuhala, pa da se organizujemo da sto bolje priskocimo, pomognemo svugdje, gdje najvise treba?
ljubi ljubi ljubi ljubi

Cernicka

Trainee

• "Cernicka" is female

Occupation: Knjigovodja

• Send private message

24

Wednesday, February 29th 2012, 4:57am

Donacije

Povodom vremenskih nepogoda u Mostaru, Our Kids je ponudio svoj paypal racun za donacije iz inostranstva za ugrozene populacije u Mostaru.
Tako da je iskupljeno
Javnu kuhinju 562 funte,
Prijatelje Mostar (napustene kuce i mace) 649.49 funti,
Abrasevic koji je otvorio svoja vrata promrzlim i gladnim u toku tri dana kad je lijeva obala bila bez elektricne energije 311.51 funta,
Gorska Sluzba Spasavanja 3081 funta
Our Kids - Djeciji dom Mostar 166.44 funta
Hvala svim donatorima
Cernicka has attached the following images:
  • 419490_183612115081942_100002994647821_277804_409012628_n.jpg
  • 419907_183610838415403_100002994647821_277800_890336390_n.jpg
  • 422252_184135315029622_100002994647821_279050_507713462_n.jpg

mala A

Licnost Foruma 2009

• "mala A" is female

• Send private message

25

Wednesday, February 29th 2012, 9:13am

Svaka ti cast Davorka na tolikom i brzom angazmanu. :Laie_54:

Zelenooka, ja sam tu da pomognem koliko mogu. :)
Red, rad i disciplina!

Zelenooka

Professional

• "Zelenooka" is female
  • "Zelenooka" started this thread

Occupation: Brojke i slova

• Send private message

26

Wednesday, February 29th 2012, 10:46am

Cernicka, ma svaka cast na angazmanu.

Mala A - :love:

Sto se tice kuhinja - hajdemo poceti iz pocetka.

Da li je moguce (ima li neki konto) koji bi se mogao koristiti za donacije?
Ako ima da ga ovdje objavimo.

Ja nesto ceprkam ovdje - u vezi skupljanja novca, preko nekih dobrovoljnih organizacija. Jedna ekipa je trebala ici u Mo krejem aprila, i do tada se trebao skupiti neki novac, ali od puta nishta, a novac ce se prikupljati, ali ne odmah :girl_cray2: . Ali ja na tome radim.
A ono sto je sigurno je da, kada objavimo konto, oni koji zele mogu uplacivati kad i koliko zele. I naravno ako postoji zelja i malo se angazovati u svojoj okolini.

Eto mislim da je to dosta za pocetak, a o daljim koracima ili idejama, sve se uzima u razmatranje, samo da se skupi malo novca ....
Ima istina u koje nije dobro vjerovati.

mala A

Licnost Foruma 2009

• "mala A" is female

• Send private message

27

Wednesday, February 29th 2012, 12:25pm

Forumski konto za Humanitarne akcije i forumski paypal se svakako mogu upotrebljavti.
Ne spomenuh to prije jer sam smatrala da se podrazumijeva, al' evo sad je zvanicno receno. ;)
Red, rad i disciplina!