You are not logged in.

Dear visitor, welcome to Mostarska raja. If this is your first visit here, please read the Help. It explains in detail how this page works. To use all features of this page, you should consider registering. Please use the registration form, to register here or read more information about the registration process. If you are already registered, please login here.

1

Sunday, December 7th 2008, 9:54pm

Nedostatak u recepAtu..

malo razmjena i popunjavanja ''rupa'' :D

e moje prvo pitanje...

pasteta od jaja

mislim da radim/stavljam sve sto treba..ali meni ..meni nesto fali

skuham jaja...prepolovim bjelance...izvadim zumance i ''smiksam'' s dodatdkom majoneze,senfa,krastavice,malo bibera,saransaka...
sve ok ..lijepo servirano u bjelance..ali meni nesto fali u okusu ..a nikako da odgonetnem sta ..sta sam zaboravila... ?(
misli se misli....

Tatjana

Sigmund Freud's twin sister

  • "Tatjana" is female

Posts: 2,456

Location: Montmartre

Occupation: Rikardito

  • Send private message

2

Sunday, December 7th 2008, 9:57pm

Nedostatak u recepAtu..

Zavisi šta želiš da se osjeti. Ja tu imam toliko varijacija s različitim začinima, sirom.

Probaj dodati kopar :)
Ušla si u moj život kao u more

3

Sunday, December 7th 2008, 9:57pm

Nedostatak u recepAtu..

pasteta od jaja? to se tako zove jel'?

ja znam jedan drugi recept i ovdje se to zove "mimoza jaja": zumance pomijesas sa majonezom, malo senfa i sitno isjeckanim racicima ili tunjevinom. Meni je draza varijanta sa tunjevinom.

Da ti mozda ne fali to?

4

Sunday, December 7th 2008, 10:00pm

Nedostatak u recepAtu..

ama nije to to...i kad je sa sirom ili s tunjevinom..ili piletinom ( dobra je i s piletinom..ali skroz malo piletine ) ,,,,meni fali nestA

HM...Kopar...Tajo ..more bit
misli se misli....

5

Sunday, December 7th 2008, 10:02pm

Nedostatak u recepAtu..

p.s. inace volim jake mirise i zacine...
recimo ..kad pecem tepsiju ...pored bilo kojeg mesa da nabacam ja stavim svjeze paprike,oba luka,mrkve,celera,persuna...i ne moRe bez ruzmarina,bosiljka...ma ta ce sac kad nabacas svega...

mozda mi fali neka ''biljka' a nikako da povezem sta bi moglo s jajima ?(
misli se misli....

6

Sunday, December 7th 2008, 10:04pm

RE: Nedostatak u recepAtu..

malo razmjena i popunjavanja ''rupa'' :D

e moje prvo pitanje...

pasteta od jaja

mislim da radim/stavljam sve sto treba..ali meni ..meni nesto fali

skuham jaja...prepolovim bjelance...izvadim zumance i ''smiksam'' s dodatdkom majoneze,senfa,krastavice,malo bibera,saransaka...
sve ok ..lijepo servirano u bjelance..ali meni nesto fali u okusu ..a nikako da odgonetnem sta ..sta sam zaboravila... ?(
Po mome si luk zaboravila i malo pershina :)

7

Sunday, December 7th 2008, 10:06pm

Nedostatak u recepAtu..

Zeno, zaboravila si posoliti...
Kad budete zadovoljni s onim što jeste, bez uspoređivanja i nadmetanja, svi će vas cijeniti.

8

Sunday, December 7th 2008, 10:09pm

Nedostatak u recepAtu..

limun

9

Sunday, December 7th 2008, 10:10pm

Nedostatak u recepAtu..

Zeno, zaboravila si posoliti...


vidi bas ?(



poslolila bona...



Ane..luk..mislis crveni???

zar ide. ?( bjeli stavljam...persun kako kad..kad ga imam svjezeg i imam zivaca skroz sitno rucn sjeckat
misli se misli....

10

Sunday, December 7th 2008, 10:10pm

Nedostatak u recepAtu..

limun


vidis ..na njeg nisam ni pomislila...probat cu
misli se misli....

Posts: 2,737

Location: ..................

  • Send private message

11

Sunday, December 7th 2008, 10:13pm

Nedostatak u recepAtu..

Sancho ostavi ti tu pastetu od jaja i uzmi staru dobru ARGETU :P
.............................................................
.....................................................
.........................................
...........................
..............

12

Sunday, December 7th 2008, 10:14pm

Nedostatak u recepAtu..



Zeno, zaboravila si posoliti...


vidi bas ?(



poslolila bona...



Ane..luk..mislis crveni???

zar ide. ?( bjeli stavljam...persun kako kad..kad ga imam svjezeg i imam zivaca skroz sitno rucn sjeckat

Ide i daje pravi ukus,probaj vidjet chesh.

Limun se stavlja ako se pravi riblja pashteta u koju isto zumanjca idu,onda se stavi i kashika maslinova ulja. :)

tajma

MUSIC STAR

  • "tajma" is female

Posts: 5,815

Location: Sarajevo

  • Send private message

13

Sunday, December 7th 2008, 10:14pm

Nedostatak u recepAtu..

zar ovo nisu "jaja u šlafruku " ?
limun obavezno ;)
MISLIĆU O TOME SUTRA

Semvajs

Professional

  • "Semvajs" is male
  • "Semvajs" has been banned

Posts: 1,528

About me: Semvajs je Hobit nastanjen u časnoj zemlji Serbiji.
Da bi finansijski preživeo na Zemlji nastanjenoj Ljudima, časni Semvajs bavi se trgovinom (manjeg obima) i piše trgovačke pamflete. U retkim trenucima dokolice: Sem vozi bicikl Rog Maraton.

Location: hobitska zemunica

Occupation: hobitske zanimacije

  • Send private message

14

Wednesday, December 10th 2008, 7:58am

Kiseli pupoljci kapara i maslačka

Začini se dodaju prema navikama, mogućnostima i ukusu, to je jasno.
Sancho, da li si primetila da se kod težih jela, za poboljšanje varenja, obavezno dodaje limun ili domaća kvasina (vinsko sirće), npr., u jela od ribe ili jaja. Za mene je, u ovakvim slučajevima, predivna kombinacija kiselih kapara i limuna (naročito ako su prisutne slane srdele ili slani inćuni).

Manje je poznato, bolje reći nepoznato, da se lepo mogu ukiseliti i nerascvetali pupoljci maslačka. Jeste da ih je teže nabrati nego kapare, ali se isplati. Zato, kada se nađete na livadi u proleće, upražnjavajte ovu korisnu, da je nazovem čučeću, gimnastiku branja pupoljaka maslačka. Konzervisanje je jednostavno: čisti pupoljci maslačka + 2-3%-na domaća kvasina + teglice od 100-150 ml + mesec dana kiseljenja. Dobro je kvasinu kratko prokuvati i ohladiti, da se spreči naknadno vrenje u staklenkama.

Nadam se da će, jednom, bolje-ikada-nego-nikada, talentovan pesnik ispevati pohvalu maslačku, kao što je to uradio Luka Paljetak kaparima: :)

POHVALA KAPARI
Luko Paljetak

Uspiješ vrlo rijetko vidjet cvijet
Vlastiti, nježna, a i kad procvati
Kraljica jedne noći on je, citra
Na strmom ziđu, što na vjetru titra
I ponavlja mu psalam da su sati
Još kraći nego jesu, da je svijet
Samotno mjesto; pupoljci su tvoji
Zeleni biser, savršeno djelo
Osame, u zid upisan tvoj rad
Već je i prije zida, dok se kroji
Nacrt mu; beru šutljivi te zato
Da mi te bućni možemo u jelo
Stavljati kao začin, da mu slasti
Poveća tvoja trpkost puna sjete
Kojoj je ona tek početak; zlato
Zeleno ti si, onamo gdje rasti
Ti možeš katkad anđeli tek slete
Da odmore se; ti nam tažiš glad
I budiš nam je, kaparo, ti cvijete
Što vidjelo ga nije niti pola
Onih što tobom slade se kod stola,
Niti će ikad vidjeti ga, kazna
To im je gora nego da te nikad
Kušali nisu, cvijete od samoće.


Kapare (Capparis spinosa) su cvetni pupoljci mediteranskog grma. Što su manji to su cenjeniji. Imaju gorko - kiselkast ukus i tamnozelene su boje s crvenkastim pegicama po stabljici. Stajanjem u sirćetu/octu razvijaju karakterističnu aromu. Odličan su dodatak salatama, umacima, mesnim i ribljim jelima i sirevima.
Budim se u 4, ustajem u 5, hleb kupujem u 6, na pijaci sam u 7... POSLE nIjE bitno !!!

15

Wednesday, December 10th 2008, 8:14am

Nedostatak u recepAtu..

,,,,meni fali nestA

dodaj mačića :thumbsup:
mashta umire zadnja

Sjeta

NajviDŽenija 2012-te, Prvo Pero foruma 2013-te.

  • Send private message

16

Wednesday, December 10th 2008, 9:00am

Nedostatak u recepAtu..

meni saransak nikako ne ide u salatu sa jajima,
obicni luk (kapula) da, ali ne saransak


probaj dodati jabukovo sirce :P
Not sure I understand, this role I've been given

17

Wednesday, December 10th 2008, 9:52am

Nedostatak u recepAtu..

hahahahahhah

jokkkkkk..i da ide jok :D
misli se misli....

Lanna

Intermediate

Posts: 481

Location: 2

  • Send private message

18

Friday, February 6th 2009, 8:08pm

Nedostatak u recepAtu..

Ja bih u to dodala malo vlasca.
[size=8pt]I'm nicer in person.[/size]

19

Sunday, February 22nd 2009, 9:14pm

Nedostatak u recepAtu..

nije nedostatak u receptu ..vec nedostatak recepta


dajte kakav recept za najlakse napravit krofne

mackare prekosutr :S
misli se misli....

tajma

MUSIC STAR

  • "tajma" is female

Posts: 5,815

Location: Sarajevo

  • Send private message

20

Sunday, February 22nd 2009, 9:42pm

Nedostatak u recepAtu..

joj i ja bih voljela recept za krofne :)
MISLIĆU O TOME SUTRA

Social bookmarks