You are not logged in.

Stuliceva Mirna

Professional

• "Stuliceva Mirna" is female

• Send private message

21

Wednesday, June 16th 2010, 10:54am

Kad su nestali dinosaurusi, mogu vala i zmije...nece nikome nedostajati
I kakvu uopste svrhu imaju?
Kakva im je uloga u evolutivnom procesu, sta doprinose?
kad se smije cijelim tijelom, narod uziva

22

Wednesday, June 16th 2010, 2:49pm

Papaju miseve i ostale glodare.......da su malo prijatnije oku drzali bi ih umjesto macaka. a osim toga, gdje pie da covjek MORA imat' koristi od zivotinja?

ne razumijem to sa "evolutivnim" procesom.
kerngesund, durchtrainiert, weltmeister im schach und boxen

Stuliceva Mirna

Professional

• Send private message

23

Wednesday, June 16th 2010, 3:22pm

Papaju miseve i ostale glodare.......da su malo prijatnije oku drzali bi ih umjesto macaka. a osim toga, gdje pie da covjek MORA imat' koristi od zivotinja?

Karika koja kad bi se ukinula ne bi nedostajala

24

Wednesday, June 16th 2010, 4:49pm

Kazu da je dramaticno opao broj zmija:

='http://translate.google.com/translate?…e%2F8727863.stm

Ne spominju blavore. :D
hahahahaa...bando jedna :D

...neki dan ih bas gledam na "animal planet"... milion ih se cini mi se iskotilo na jednom mjestu covjece,sva pretrnuh ... i gledaj ti kako su samo one mudre...rijec je o kobri doduse...izduzila onaj vrat s lepezom i skuzila zeca..u to naletise lovci s puskama da ga koknu i ona im se stvori na putu da ih preplasi ,...ovi bacise puske skroz izbezumljeni od straha i zaprasise u sekundi...e onda se okrenu svom plijenu ,skoci na jadnog zeku i ujede ga ... onda se malo odmace i zadivljeno ga pocne posmatrati ,cekajuci da ga otrov dovrsi,pa ga moze poceti sa obrokom... :cray:
druga scena ... to je strasno ,kako onako iz daljine hraknu otrovom neku pticu u oci , i ova se srusi nakon izvjesnog vremena :cray:

trebalo ih je sve potamaniti daaavno ,neznam sta je onaj Adam radio ?

25

Wednesday, June 16th 2010, 6:45pm

Karika koja kad bi se ukinula ne bi nedostajala

Ili ja tebe opet ne razumijem ili ti ne razumijes evoluciju. Evolucija vrsta ne tece niti je ikad tekla pravolinijski niti postoji neki zamisljen "cilj".......zmija, kao i pauk, covjek, pas, nosorog, stonoga, gorila.......niti su vrhunci, niti krajnji ciljevi, niti "karike" u nekom procesu. Zmija i porodica gmazova su jedna grana evolucijskog drveta ili jedan mali dio razgranate krosnje, kao sto su i primati samo jedan dio te iste....krosnje, hahahaha. Covjek, kao primat, je jedan ogranak u tom dijelu....krosnje.

Necu vise nikad koristit' drvo kao metaforu.
kerngesund, durchtrainiert, weltmeister im schach und boxen

26

Wednesday, June 16th 2010, 7:22pm

Haj dobro Nermose,eto ne moramo ih istrijebiti,ali barem ih u neki zmijski dozivotni zatvor :P
..produzi dalje neonska sjeno..

Franz

Sage

• "Franz" is male

• Send private message

27

Thursday, June 17th 2010, 10:14am

Nermos zhenama objasnjava evoluciju

a one od majmuna chovjeka napravile :D

Bing

Administrator

• "Bing" is male

• Send private message

28

Thursday, June 17th 2010, 12:56pm

Ili obratno.
Ne vjeruj svemu sto mislis.

Stuliceva Mirna

Professional

• Send private message

29

Thursday, June 17th 2010, 1:12pm

Nasto bas mislim (ups...nije to ova tema, al´nema veze) da me i ne moras razumjeti, mozda to i jest cilj evolutivnog procesa :D
....zato mozda i trpimo jedni druge, vjecno pokusavajuci raditi na tome da se razumjemo

Aida

Professional

• Send private message

30

Thursday, June 17th 2010, 1:37pm

..."vjecno pokusavajuci da se razumijemo" ~ sebe i sve oko sebe...bas se nesto pitam: ima li sad na Mljetu zmija? Sjetila se nesto Mljeta, i kako je svojevremeno prvo bio visak zmija, pa donijeli mungose, pa nestalo zmija, pa onda bio visak mungosa, a manjak koka i sl. ~ i eto, ima li sad zmija na Mljetu?

I zivota na Marsu? I... :-)
ljubi ljubi ljubi

• "asadmaloja" is male
  • "asadmaloja" started this thread

• Send private message

31

Friday, June 18th 2010, 12:32am

Nermose, kako englezi izgovaraju "Mljet"? :D
Maloprije sam prozivio savrsen trenutak. Toliko savrsen, da nisam stigao da pamtim.

Aida

Professional

• Send private message

32

Monday, July 26th 2010, 3:03am

Zbog tebe bih tucao kamen

ASMJaga, mozda je bolje da preformulisemo pitanja, bolji bi odziv bio? Evo ja cu ovako:
ima li koka na Mljetu?

Moj zeko Banini me vratio na ovu temu. Usvojili smo ga pred Uskrs, sicusnog, malenog, kao negativ male grude snijega bio se skupio, prodavac nam nije znao reci ni je li musko ili zensko, tako maleni je bio....smjestile smo ga u fin kafez, pravi "crib", mazimo ga i pazimo...Nikad prije nisam imala zeku, osvojio me je skroz! Odmah, ma nakon 7 dana, navikao se da nuzdu obavlja u malom plasticnom WCu koji se vrlo lako cisti, vadi se iz kaveza, sve zacas, pa mi je jos drazi....elem, zeko mali, slatki, cokoladni ........SAMO LJUDI MOJI STO TAJ MOZE JESTI! Nikad nista manje, sladje i prozdrljivije nisam vidjela! Glodar i po! Glodje drvo, povrce, kukuruze, ma sve! Isto neki lik iz crtanih, glodjo glodjarijus, i kad ne glodje, oke mu se sjaje, nosic migolji, vidi se da vec mastari sta ce jos izglodjati

Sad vec znam i da je musko.Kako? Ne samo sto obiljezava teritoriju, nego ga je bas dobro uhvatila ona faza iz naslova: "zbog tebe bih tucao kamen", tj. glodjao i kamen, i to slan, i plastiku, sve....nije mu lako.

..i onda se sjetim kako nam je drago bilo sto smo mu spasile zivot, jer dosta zeka iz prodavnica zavrsi kao hrana zmijama-pokucnim ljubimcima.... I, na stranu sto bismo sad mogli raspravljati na temu "hocemo lijepo vrijeme, hocemo lijepe zene" i zivotinje i sve, nego: u nedostatku zmija, recimo, zecevi bi sve izglodjali, sve! Mada su slatki, mali, naizgled bezopasni, ni previse zeceva ne bi uopste bila jednostavna stvar, naprotiv. Dakle, zivjeli svi, i zmije i koke i zabe i zecevi i mungosi i platipusi :afro:

ljubi ljubi ljubi

• "asadmaloja" is male
  • "asadmaloja" started this thread

• Send private message

33

Monday, July 26th 2010, 3:17am

ima li koka na Mljetu?

Ima na onoj nudistickoj! :D
Maloprije sam prozivio savrsen trenutak. Toliko savrsen, da nisam stigao da pamtim.

mala A

Licnost Foruma 2009

• Send private message

34

Monday, July 26th 2010, 9:07am

Mali slatki zeko i mala slatka curica. :air_kiss:
Steta je gledati svijet kroz crno-bijele naocale kad je on pun prelijepih boja.

Aida

Professional

• Send private message

35

Tuesday, August 31st 2010, 4:36pm

zaba i zabac u gostima bili...

mala A, here's lookin' at you :connie_49: :air_kiss:
a ASMJ cu linkom gadjat', evo ga: Frogs Could Help Defeat Bacterial Diseases

~ Naucnici u Ujedinjenim Arapskim Emiratima studirali su kozu raznih zaba, tacnije: lucenja zabljih kozha, po onoj logici: zabe prezivljavaju na svijetu vec 300 miliona godina, pa hajdemo otkriti tajnu njihovog uspjeha! I, nakon izucavanja preko 6,000 vrsta zaba, do sada je otkiveno oko 200 novih sastojaka od kojih bi se mogli proizvoditi antibiotici. Istrazivanje je jos u toku.

A i zabe sirom svijeta ginu od nekog fungusa, sve ih je manje......

~ jutros pljusak, i mi niz stepenice kad: zaba! I salimo se "bas je danas dobar dan da se bude zaba, ili patka", dalje od bataka nismo ni pomislili, i eto vidis.... ta divna stvorenja :)
ljubi ljubi ljubi