zar se mi ne osjecamo dijelom BiH drustva? ja jesam iako znam da me pojedini gledaju kao dijasporu, sve je to uredu. vazno je kako se ja osjecam. evo idu izbori, moze se glasati, prijaviti i neke stvari promjeniti., ka boljem nadamo se. ja sigurno hocu.
sto se tice novcanih jednica, ulozit ce ko ima interesa da ulozi. to je ono sto ova drzava nije ostvarila i omogucila iako je imala odlicnu priliku, i ima je i dan danas. svako drugo drustvo posluje po istom zakonu a to je interes dok je kod nas to "pogana" rijec i ono sapce se kad se izgovori ko da je neka bolest "pu, pu, pu naheri na dobro"?
nesto neznam da se nije moglo uloziti u onoj drzavi, vise ono nismo imali ali su sneki sigurno fino snasli.
sve to stoji, i to beznadje...pa danas je gore nego ikada ali da li je to dovoljno da se ne prihvata drzava? evo imamo i domaci terorizam, najgoru mogucu korupciju, policiju koja posudjuje oruzje za ubistva, idiote na vlasti, upravu od gradske do regionalne koja uopste ne funkcionise, ratni zlocinci setaju ulicama ali...zar ne treba da tezimo i pricamo kako da je poboljsamo i napravimo boljim radije nego da kazemo kako ju je trebalo srusit kao i onu (figurativno govoreci, ne citiram nikoga)? lose bilo u onoj? pa evo ispa da je bilo puno bolje nego sto smo mislili, da je bilo drugacije nego sto su nam govorili da je bilo, da je istina totalno bila izvrnuta, statistika iskoristena za lazi i prevare, narod opljackan ( i od demokratske i bratske slovenije npr, nisu samo "braca susjedi") i mi jos uvijek zivimo pod plastom te propagande sto je vidljivo i na ovom forumu ama bas svaki dan.
nije ni svedska ni australija perfektne ali su nam dali nekakv zivot kojim si zadovoljan u materijalnom i psihickom stanju, slobodan si gluposti i neko se drugi s njima pleka. drugaciji narod, sistem koji je nemilosrdan prema patriotizmu... kod nas svako ima svoje misljenje i stav. svako ima svoju istinu i svako zna najbolje dok drugi pojma nemaju. kod nas i pjevanje one zabranjene pjesme ima drugacije znacenje za pjevaca ali i za slusaoca jer opet, svako ima svoju istinu.
"ali zar treba prestati ispravljat krive drine"...